Personvern (GDPR)

Altigarasjen.no (AIG) tar personvern og sikkerhet på alvor. Les mer om hvilke data vi behandler og hvordan dette håndteres.

Behandling av personopplysninger

AIG samler inn personopplysninger, som navn, etternavn, e-postadresse, telefonnummer og betalingsinformasjon når du benytter våre tjenester, blant annet når du registrerer en brukerkonto, inngår en avtale, bestiller produkter, legger igjen betalingsinformasjon eller på en annen måte legger igjen personopplysninger hos oss.

Personopplysninger for kunder og potensielle kunder lagres for følgende formål: Administrasjon rundt salg av AIG sine produkter og tjenester samt markedsføring.

I henhold til gjeldende databeskyttelsesforskrifter må det finnes juridisk støtte, et såkalt juridisk grunnlag, for at vår behandling av dine opplysninger skal være lovlig og nødvendig.

Nedenfor er de juridiske grunnlagene vi benytter oss av.

Gjennomføring av avtale

Vi behandler kun nødvendige opplysninger for å identifisere deg som kunde eller bruker for å håndtere og levere bestillinger i samsvar med avtalen din.

Rettslig forpliktelse

Vi behandler dine opplysninger for å kunne oppfylle våre lovbestemte forpliktelser, f.eks. dine faktureringsopplysninger i henhold til bokføringsloven.

Interesseavveining

Vi behandler dine opplysninger for å utvikle våre tjenester, prosesser og for å markedsføre våre produkter og tjenester direkte til deg.

Samtykke

I enkelte tilfeller kan du gjennom abonnement på vår nettside ta del i våre nyhetsbrev og markedsføringsmateriell, eller gjennom webskjema sende inn din forespørsel på våre produkter og tjenester, eller under andre omstendigheter godkjenne at vi behandler dine opplysninger. Da samtykker du til at vi behandler dine opplysninger kun til det spesifiserte formålet.

Ved konkurranser du velger å delta på, samtykker du at fullt navn blir publisert på websiden samt sosiale medier i konkurranseperioden. 

Mottakere av opplysningene

AIG videresender i enkelte tilfeller personopplysninger om kunder til følgende kategorier av mottakere som AIG samarbeider med som f.eks : Forsikringsselskap eller finansselskap. I enkelte tilfeller kan opplysningene overføres og behandles av egne selskaper i konsernet for å kunne levere tjenester eller omkring sikkerhetstiltak. Disse partene kan ikke bruke dine opplysninger til noe annet enn det vi har oppgitt til deg.

Lagringstid for personopplysninger

Dine opplysninger lagres så lenge du har et kontraktsforhold eller forretningsforhold med oss, og så lenge det er nødvendig med hensyn til formålet med behandlingen. I de tilfellene det finnes lovkrav om å lagre opplysninger over en lengre periode, følger vi slike lover.

Opplysninger som utgjør et fakturaunderlag sparer vi i fem år i henhold til bokføringsloven.

Rett til informasjon om behandling av personopplysninger

Alle personer som ønsker informasjon om hvilke personopplysninger AIG lagrer om den aktuelle personen, har i henhold til gjeldende lov rett til å få disse opplysningene, uansett hvordan de samles inn. En slik melding kan inneholde informasjon om hvor vi har fått personopplysningene fra, mottakerne eller kategoriene av mottakere som personopplysningene deles med og formålet med behandlingen av personopplysninger.

Rett til korrigering

Vi har et ansvar for at de opplysningene vi behandler er korrekte. Hvis du, som spørsmålsstiller, mener at noen opplysninger er feilaktige, har du rett til å be om å få dette korrigert. Forespørselen må gjøres hos AIG via e-post: kundeservice@altigarasjen.no

AIG skal umiddelbart avgjøre om forespørselen er berettiget og ta de nødvendige tiltakene, samt informere deg som spørsmålsstiller om hvordan korrigeringen håndteres.

Rett til sletting

Dine opplysninger lagres så lenge du er kunde hos oss, og deretter slettes så snart som mulig, om ingen annen gjeldende lov angir noe annet. Faktureringsinformasjon og fakturaunderlag lagres så lenge det er pålagt ved lov, f.eks. bokføringsloven.

Rett til begrensning

Retten til begrensning gjelder når du anser at opplysningene er feilaktige og ber om korrigering. I slike tilfeller kan du be om at behandlingen av opplysningene begrenses mens opplysningene blir korrigert.

Rett til begrensning gjelder fra og med den 1.juli 2018.

Dine rettigheter

I henhold til gjeldende personopplysningslovgivning har du blant annet rett til innsyn i egne personopplysninger, samt krav om retting eller sletting av mangelfulle eller uriktige opplysninger om deg.

Hvor behandlingen av personopplysninger er basert på samtykke, kan du til enhver tid trekke samtykket tilbake.
Dersom du mener at AIG ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til oss på kundeservice@altigarasjen.no om den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no.

Tilbaketrekking av samtykke

Du har også rett til når som helst å trekke tilbake et gitt samtykke om behandling av personopplysninger.

Policy for håndtering av e-postadresser

AIG respekterer din personlige integritet. For informasjons- og nyhetsbrev via e-post gjelder følgende for håndtering av abonnementers e-postadresser og øvrig informasjon. Våre abonnenters e-postadresser kommer under ingen omstendigheter til å bli solgt eller leid ut til en annen part. Utsendelser håndteres på en slik måte at e-postadressen ikke blir tilgengelig for andre enn aktuell mottaker. Anledningen til at vi samler inn våre kunders e-postadresser, navn, region m.m. er kun for å forbedre informasjonstjenesten og gjøre den mer relevant og personlig. Om du ikke vil dette respekterer vi selvfølgelig det!

Våre abonnenter kan enkelt melde seg av vår e-posttjeneste. Dette kan du gjøre gjennom å klikke på linken for avregistrering som finnes i alle e-postutsendelser fra AIG. Linken finner du i den nederste delen av alle e-poster som sendes til deg fra oss. Der kan du uten forbehold avslutte abonnementet. Du kan også aktivere ditt abonnement ved å gå inn på altigarasjen.no Etter dette kommer du ikke til å få e-poster fra AIG, om du ikke selv oppgir e-postadressen din igjen. Om du har spørsmål rundt e-posttjenesten utover dette er du velkommen til å sende oss en e-post til kundeservice@altigarasjen.no

 

Cookies
Altigarasjen.no benytter “cookies”, også kjent som “informasjonskapsler”. Cookies er små tekstfiler som lagres i din nettleser, for å gi informasjon til nettsteder du besøker. Vi benytter både første og tredjeparts cookies hos Altigarasjen.no. Hvor førsteparts cookies er nødvendige for at nettstedet skal fungere optimalt og gi en best mulig brukeropplevelse for deg som besøkende. Tredjeparts cookies benyttes opp mot tredjepartsløsninger for å gi oss muligheten til å kunne analysere og markedsføre vårt nettsted.

Ingen av cookiene på vårt nettsted inneholder sensitiv informasjon eller personopplysninger, men hjelper deg blant annet med å lagre valg du tidligere har gjort på nettsiden. De hjelper også til ved kjøp av ulike produkter og tjenester. Ved hjelp av cookies blir ditt besøk hos oss raskere og mer effektivt.


Her ser du en oversikt over hvilke tredjeparts cookies vi benytter hos Altigarasjen.no:

Google Tag Manager

Gir oss muligheten til å raskt kunne gjøre endringer på vårt nettsted, slik at din opplevelse blir forbedret.


Google Analytics

Benyttes for å gi oss statistikk over vårt nettsted, slik at vi kan forbedre din brukeropplevelse. Nets Muliggjør gjennomføring av betaling i våre kasse.

 

Copyright 2018 - Kolberg Caspary Lautom AS